Loading...
 Start Page

       

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

 

12.00 – 14.00

Ελληνικό πρωινό

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας.:

  • Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας
  • Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες
  • Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι
  • Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας
  • Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες

Παιδικό πρωινό

Παρουσίαση  νέου στησίματος σε μπουφέ 

Οργάνωση στην κουζίνα για το πρωινό

 

Την ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος 

Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης 

 

18.00 – 20.00

Ελληνικό cocktail

Ο στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για την δημιουργία cocktail με την χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης. Τα αποστάγματα  και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.

Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:

  • Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας
  • Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της  ελληνικής μικροζυθοποιίας
  • Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο
  • Η ορθή  τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων
  • Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος
  • Η γευσιγνωσία

 

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic  Bar Association) κ Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της κ Κων/νος Διαμαντής

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

12.00 – 14.00

Ελληνικό πρωινό

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας.:

  • Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας
  • Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες
  • Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι
  • Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας
  • Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες

Παιδικό πρωινό

Παρουσίαση  νέου στησίματος σε μπουφέ 

Οργάνωση στην κουζίνα για το πρωινό

 

Την ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος 

Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης 

 

16.00 – 20.00

Certificate in Bartending κι Ελληνικό cocktail

Ο στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για την δημιουργία cocktail με την χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης. Τα αποστάγματα  και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.

Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:

  • Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας
  • Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της  ελληνικής μικροζυθοποιίας
  • Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο
  • Η ορθή  τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων
  • Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος
  • Η γευσιγνωσία

Στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνει η εισαγωγή και το 1ο Επίπεδο Εκπαίδευσης “Certificate in Bartending” η οποία είναι μια σύντομη εισαγωγή στο Bartending και περιλαμβάνει:

  • Η ΕΜΕ και η ΙΒΑ ως φορείς Bartending στην Ελλάδα και διεθνώς
  • Ο ρόλος του bartender
  • Το αλκοόλ
  • Εργαλεία , ποτήρια και μηχανές του bar
  • Τύποι των bars
  • Τα κλασσικά cocktails (οι επίσημες συνταγές της ΙΒΑ)
  • Κατηγορίες αλκοολούχων ποτών, κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών
  • Δημιουργία καταλόγο, κοστολόγηση μενού....

 

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic  Bar Association) κ Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της κ Κων/νος Διαμαντής

 

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

12.00 – 14.00

Κόκκινα Δάνεια

  • Δάνεια, Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις
  • Ρυθμίσεις τραπεζικών δανείων και οφειλών
  • Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με στόχο τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού
  • Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
  • «Απεγκλωβισμός» από τις τράπεζες με βιώσιμες λύσεις
  •  Νόμοι Κατσέλη και Δένδια
  • Χρηματοδότηση και αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.


Η ενημέρωση θα γίνει από διαπιστευμένους διαμεσολαβητές της Τράπεζας της Ελλάδος και αφορά επαγγελματικά, επιχειρηματικά, στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια.

 VISIT US

Αράτου 21, Πλατεία Όλγας, 4ος όροφος, Τ.Κ. 26221, Πάτρα

 CALL US

2614.00.83.53

 MAIL US

info@skeana.gr

FOLLOW US

   

Login / Sitemap

Copyright © 2016 - 2024 Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας - ΣΚΕΑΝΑ