Loading...
 Start Page

       

Κάλεσμα για κλείσιμο καταστημάτων- Αιτήματα
Κλίκ για μεγέθυνση
Κάλεσμα για κλείσιμο καταστημάτων- ΑιτήματαΚάλεσμα για κλείσιμο καταστημάτων- ΑιτήματαΚάλεσμα για κλείσιμο καταστημάτων- Αιτήματα

Ανακοίνωση

Απόφαση Δ.Σ. της συνεδρίασης της 23ης Ιουνίου 2020

Μετά από γκάλοπ δείγματος που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και με την δήλωση μέχρι σήμερα 244 ΝΑΙ στο κλείσιμο 27 ΟΧΙ, ποσοστό περίπου 90%, αποφασίστηκε κλείσιμο των καταστημάτων για μια ημέρα.

Όμως, επειδή αυτή τη φορά πρέπει να υπάρξει πανελλήνια συμμετοχή από όλους τους Συλλόγους Εστίασης της χώρας, αναμένουμε τις αποφάσεις των κατά τόπους Δ.Σ.

Εάν υπάρξει συμμετοχή πλέον του 50% των συλλόγων στην πρόθεση να κλείσουμε, σε 48 ώρες από τώρα, τότε προχωράμε σε ανακοίνωση της ημερομηνίας.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε διαμαρτυρία στις 3/7/2020, στον χώρο της Achaia Clauss , όπου θα λάβει χώρα το «8o REGIONAL GROWTH CONFERENCE» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με προσκεκλημένους ομιλητές, Υπουργούς της Κυβέρνησης και πιθανως και του ιδίου του Πρωθυπουργού.

Καλούμε, λοιπόν, τα σωματεία από όλη την  χώρα:

 • να συμμετάσχουν στο κλείσιμο των καταστημάτων για μια ημέρα 
 • να δηλώσουν συμμετοχή και παρουσία στην Πάτρα, στις 3/7/2020, στον χώρο της Achaia Clauss, με αντίστοιχο πανό διαμαρτυρίας.

Αναμένουμε

Ευχαριστούμε,

Με τιμή το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ

 

Ακολουθεί το κείμενο με τα αιτήματά μας.

Ζητάμε:

 1.       Απρόσκοπτη λειτουργία των μπαρ
 2.       Χωρητικότητα των παραλιών όπως και πέρυσι
 3.       Πυκνότητα ελεύθερη

Όλα αυτά, καθώς οι λόγοι δημόσιας υγείας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχουν μόνον εντός των καταστημάτων μας.

Δεν γίνεται στις παραλίες χωρίς ξαπλώστρες να είναι ‘ο ένας πάνω στον άλλο’, δεν γίνεται στις πλατείες και τις σκάλες να συναθροίζονται χιλιάδες κόσμου, δεν γίνεται στους πεζοδρόμους και στα σοκάκια να μην υπάρχει κανένας περιορισμός, δεν γίνεται να ‘στήνονται’ φοιτητικά parties σε παραλίες και πάρκα με χιλιάδες νέους και Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

 

ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ?????

 

Αν δεν γίνεται να ικανοποιηθούν να ανωτέρω αιτήματά μας, λέμε:

 •         Ή να καταργηθούν παντού
 •         Ή να κρατηθούν τα ίδια μέτρα παντού

Από την μία πλευρά αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπως επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να δόθηκαν – επίσημες και ανεπίσημες – υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν.

Από την άλλη όμως, οι εξελίξεις «σφίγγουν – πλέον – την θηλιά» στην εστίαση, σε βαθμό που «δεν υπάρχει αύριο».

Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουμε με δέσμευση μη-απολύσεων ή μη-τροποποίησης συμβάσεων, δεν γίνεται να πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα (και πάγια) στην Ευρώπη, τους μεγαλύτερους ΕΦΚ στην Ε.Ε, το μεγαλύτερο μη-μισθολογικό κόστος στον δυτικό κόσμο και ταυτόχρονα να πρέπει να λειτουργούμε με το ήμισυ της χωρητικότητάς μας, το 30% των ξαπλωστρών στις παραλίες μας και διαστρεβλώνοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων μας.

Αν δεν γίνεται, λοιπόν, να ικανοποιηθούν τα ανωτέρω αιτήματα, ζητάμε μέτρα δύο ταχυτήτων. Μέτρα στήριξης που ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ άμεσες χρηματικές αποζημιώσεις και αναλογιστικές μελέτες για τον επαναπροσδιορισμό των όρων λειτουργίας και των φόρων και εισφορών που αφορούν την εστίαση. Πιο συγκεκριμένα:

Α. Άμεσα μέτρα

 1.   Πλήρη επιδότηση ΟΛΩΝ των ασφαλιστικών εισφορών, μέχρι το τέλος της τουριστικής / καλοκαιρινής περιόδου
 2.       Ο Φ.Π.Α που θα προκύψει και θα πρέπει να αποδοθεί για την φετινή τουριστική / καλοκαιρινή περίοδο να ρυθμιστεί σε 24 άτοκες δόσεις, με την αρχική δόση να καταβάλλεται μετά το πέρας της φετινής τουριστικής / καλοκαιρινής περιόδου.
 3.       «Πάγωμα» και αναστολή πληρωμής όλων των παγίων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και που αφορούν το κράτος (χρεώσεις ΔΕΔΔΗΕ, τέλη, ΕΡΤ κτλ)
 4.   Αναστολή χρεώσεων ενοικίασης κοινόχρηστων δημόσιων χώρων για εξυπηρέτηση πελατών, όπως το ενοίκιο των παραλιών, των πλατειών, των πεζοδρόμων κτλ
 5.       Αναστολή χρεώσεων δημοτικών φόρων και τελών
 6.   Δέσμευση για συμψηφισμό μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής με την ζημιά που θα – αποδεικνύεται – ότι υπέστη κάθε επιχείρηση, βάσει των φετινών και αντίστοιχων περσινών οικονομικών στοιχείων.

Β. Μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση προβλημάτων

Σύσταση μικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων της εστίασης με σκοπό την μελέτη που θα αφορά τον ΦΠΑ, το μη εργοδοτικό κόστος (ΙΚΑ), τους επιπλέον φόρους και τους ΕΦΚ.

Θα πρέπει να εξεταστούν οι αντίστοιχοι νόμοι – φόροι – χρεώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και να συγκριθούν με αυτούς που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να γίνει μια μελέτη βιωσιμότητας από μια μικτή και «αδέσμευτη» επιτροπή.

 VISIT US

Αράτου 21, Πλατεία Όλγας, 4ος όροφος, Τ.Κ. 26221, Πάτρα

 CALL US

2614.00.83.53

 MAIL US

info@skeana.gr

FOLLOW US

   

Login / Sitemap

Copyright © 2016 - 2024 Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας - ΣΚΕΑΝΑ