Loading...
 Start Page

       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παρακολουθούμε με έκπληξη την παραγωγή κατασκευασμένων δημοσιευμάτων που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα οδηγώντας και σε συμπεράσματα που μόνο στην φαντασία του συντάκτη κ.Φλάμη εξάγονται.
Είναι τόσο άστοχες και προσβλητικές οι εκτιμήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου που απαξιούμε να μπούμε στην ανάλυση του λιβελογράφηματος του.
Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΣΚΕΑΝΑ έκανε ένα βήμα πίσω.
Για να μην τυφλωθεί απ’ τη χυδαία, κίτρινη δημοσιογραφία.
Ο ΣΚΕΑΝΑ δεν χειραγωγείται ,δεν δέχεται υποβολείς και εκφράζει μόνο τα μέλη του.
Θεωρούμε αυτονόητο πως το περιεχόμενο εκφράζει μόνο τον συντάκτη και όχι φυσικά την ιστορική εφημερίδα.

(ακολουθούν τα σχετικά δημοσιεύματα)

 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 14/02/2023

ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ «ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΨΗΣΙΜΟ»
Στα µαχαίρια ιδιοκτήτες ψησταριών µε ΣΚΕΑΝΑ

Στα «δύο» έχουν χωριστεί οι ιδιοκτήτες καταστηµάτων της Πάτρας, µε αφορµή την απόφαση του Συλλόγου τους αλλά και της Περιφέρειας να γίνονται έλεγχοι και να µην επιτραπεί η υπαίθρια εστίαση το τριήµερο του Καρναβαλιού, παρά µόνο την Τσικνοπέµπτη, όπως το έθιµο ορίζει! Ο ΣΚΕΑΝΑ επικαλείται απόφαση απαγόρευσης για ψήσιµο εκτός καταστηµάτων και προτάσσει την εικόνα της πόλης στην καρναβαλική περίοδο, έχοντας ανακοινώσει πως αυτή αφορά όλους, ψητοπωλεία, εστιατόρια, µαγειρεία, fast food, καφετέριες, bar, restaurant - bar, bistro, αλλά αυτονόητα και µίνι µάρκετ, εµπορικά κ.ά. που γίνονται «ψητοπωλεία ηµέρας»! Φαίνεται όµως ότι µε τα παραπάνω δεν συµφωνούν όλοι! ∆ύο ιδιοκτήτες αλυσίδων ψητοπωλείων προσανατολίζονται στο να «ανεβάσουν» τους τόνους, διαφωνώντας κάθετα και «δείχνουν» συνάδελφό τους «πίσω» από την απόφαση, καθώς στο σηµείο που βρίσκεται το κατάστηµά του δεν έχει χώρο να τοποθετήσει υπαίθρια ψησταριά! Θεωρούν «απαράδεκτη» την απόφαση του ΣΚΕΑΝΑ και µαζί µε κάποια καταστήµατα στο Κέντρο, στα Ψηλαλώνια και την Πλατεία Οµονοίας, ζητούν… υπαίθριες ψησταριές. Μιλώντας στην «Πελοπόννησο», ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς δηλώνει ότι µε αυτό τον τρόπο θα εκµηδενιστεί η παρουσία πλανόδιων µε ψησταριές ακόµη και στη µέση της πλατείας Γεωργίου, όπου πωλούν αµφιβόλου ποιότητας κρέας, ενώ πωλούν σάντουιτς µε τηγανισµένες πατάτες, που έχουν µεταφέρει από την Αθήνα. Η «Π» µίλησε µε ιδιοκτήτη που διαφωνεί µε τον ΣΚΕΑΝΑ και δήλωσε πως ό,τι και να αποφασίσουν τελικά, είναι αποφασισµένος να ψήσει κι ας τον καταγγείλουν! «Είναι ζήτηµα ότι εκείνες τις ηµέρες δεν χωρά ο κόσµος στα µαγαζιά µας. Οπότε η υπαίθρια εστίαση είναι η καλύτερη λύση» δηλώνει. Ο κ. Γιατράς από την πλευρά του είναι αποφασισµένος. «Ο νόµος θα εφαρµοσθεί και δεν θα πρέπει να έρθουν οι Αρχές στη δυσάρεστη θέση να κατάσχουν προϊόντα» επιµένει, προσθέτοντας ότι «το µπάχαλο των προηγούµενων ετών, µε καφετέριες, ψιλικατίζιδικα ακόµη και περίπτερα να ψήνουν σουβλάκια, πρέπει να σταµατήσει»!


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 15/02/2023

ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Π»
Ικανοποίηση ιδιοκτητών ψησταριών. Κάνει πίσω ο ΣΚΕΑΝΑ

Τα βρήκαν τελικά οι της διοίκησης του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης - Αναψυχής Αχαΐας, και ειδικά ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς, με τους ιδιοκτήτες ψησταριών που διαμαρτύρονταν για την απόφαση να μην επιτραπεί η υπαίθρια εστίαση έξω από καταστήματα (ψητοπωλεία κ.λπ.) τις ημέρες του Καρναβαλιού, με επίσημη αιτιολογία… την εικόνα της πόλης. Ο κ. Γιατράς «τα έβαλε» και «ολίγον τι» με τους δημοσιογράφους ότι… «μετέφεραν αποσπασματικά» τις δηλώσεις του, όμως την ίδια ώρα δεκάδες καταστηματάρχες εστίασης ευχαριστούν την «Πελοπόννησο» για την ανάδειξη του θέματος και τελικά τη νέα συμφωνία που επετεύχθη. Καταστηματάρχες δηλώνουν πως είναι στο πλευρό του ΣΚΕΑΝΑ, στην προσπάθειά του να πατάξει το φαινόμενο των ανεξέλεγκτων υπαίθριων ψησταριών το τριήμερο του Καρναβαλιού, από κάποιους που θέλουν να κάνουν «αρπαχτές» και χωρίς να είναι η δουλειά τους προσφέρουν -με το αζημίωτο- αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα. Ομως, επισημαίνουν πως δεν είναι δυνατόν να εμποδίζονται κι όσοι έχουν άδεια εστίασης και ελέγχονται από όλες τις Υπηρεσίες, να μην μπορούν δηλαδή να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε ψησταριές, που θα τοποθετηθούν ακριβώς έξω από τα καταστήματά τους. Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Γιατράς, απέστειλε στην «Π» την εξής απάντηση: «Σε συνέχεια δημοσιεύματος περί ΄΄βολών΄΄ και ΄΄μαχαιριών΄΄, σχετικά με την υπαίθρια εστίαση, κυρίως των ψησταριών, είναι σημαντικό να τοποθετηθούμε με ακρίβεια βάση των πραγματικών γεγονότων: Οι δηλώσεις, οι οποίες αναφέρονται έχουν μεταφερθεί αποσπασματικά και σε ελεύθερη απόδοση του συντάκτη, από μία ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ Πάτρας την Δευτέρα 13/2. Τόσο σε αυτή όσο και σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις, στις συναντήσεις με φορείς της πόλης, καθώς και ανώτατους αιρετούς, η επιχειρηματολογία του ΣΚΕΑΝΑ προστάτευσε την οργανωμένη εστίαση κι ακόμα περισσότερο τα ψητοπωλεία, που όλο τον χρόνο ασκούν αυτή την δραστηριότητα! Αποτελεί αντίφαση να παρουσιαζόμαστε απολογούμενοι σ’ αυτούς που οφείλουμε να προστατεύσουμε και με όλες μας τις ενέργειες υπερασπιστήκαμε! Κακόβουλα η συζήτηση στρέφεται σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο απ’ όλους τους υπόλοιπους. Η μεγάλη ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε την δουλειά τους και όχι με άλλοθι το έθιμο, να δείξουμε ανοχή σε πλανόδιους και αυτοπροσδιοριζόμενους επαγγελματίες εστίασης»!


 Εκ μέρους του

Δ.Σ ΣΚΕΑΝΑΟ Πρόεδρος   

Αναστάσιος Γιατράς

Ο Γεν. Γραμματέας 

 Παναγιώτης Ματθαιόπουλος 

                            {ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ}

 VISIT US

Αράτου 21, Πλατεία Όλγας, 4ος όροφος, Τ.Κ. 26221, Πάτρα

 CALL US

2614.00.83.53

 MAIL US

info@skeana.gr

FOLLOW US

   

Login / Sitemap

Copyright © 2016 - 2024 Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας - ΣΚΕΑΝΑ