Loading...
 Start Page

       

3500 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Κλίκ για μεγέθυνση

Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δήμου Πατρέων, που σηματοδοτεί την επανέναρξη των εργασιών για την εκπόνηση της νέας κανονιστικής του Δήμου Πατρέων για τους κοινόχρηστους χώρους, με βελτιστοποίηση της υπάρχουσας του 2017 στις ανάγκες της καθημερινής ζωής της πόλης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν:

  • Δήμος Πατρέων, ο αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος  Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας,
  • Δήμος Πατρέων,Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Κοιμητηρίων Μιχάλης Αναστασίου, 
  • ΟΕΒΕΣΝΑ ο ταμίας, Ταξιάρχης Κάππας
  • ΣΚΕΑΝΑ ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κούλης και το μέλος Κωνσταντίνος Μπουρδόπουλος 
  • Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, πρόεδρος Αντώνης Χαροκόπος, 
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, Παράρτημα Αχαΐας, αντιπρόεδρος Ιουλία Συροκώστα δημοτική σύμβουλος
  • Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού ΠΓΝΠ "Δημήτρης και Βέρα Σφήκα", μέλος Δ.Σ. Αλέξανδρος Γαλιατσάτος
  • Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (Σ.Α.Ν.Α), πρόεδρος Γιάννης Πανταζόπουλος

Οι τοποθετήσεις όλων των φορέων κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο αναφέροντας την επιτακτική ανάγκη του εκσυγχρονισμού της κανονιστικής με βασική προτεραιότητα την διασφάλιση της απρόσκοπτης προσβασιμότητας από όλους τους πολίτες καθώς και την καλαίσθητη εικόνα πόλης. 

Όπως ανέφεραν οι αντιδήμαρχοι αλλά και οι εκπρόσωποι των Ατόμων Με Αναπηρία, πρωταρχική και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ελεύθερη διέλευση και η ανεμπόδιστη προσβασιμότητα των ατόμων ΑΜΕΑ και γενικά των πεζών σε κάθε σημείο της πόλης. Η πόλη οφείλει να είναι φιλική προς όλους. 

Ο ΣΚΕΑΝΑ από την πλευρά του κατέθεσε προτάσεις και εμπειρία  από άλλες πόλεις της Ελλάδας, που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με την Πάτρα. Επίσης τόνισε, όπως και οι αντιδήμαρχοι πως είναι απαραίτητη η οριοθέτηση και η τήρηση των τετραγωνικών που δίνονται από όλους προς αποφυγήν αθέμιτου ανταγωνισμού και εμποδίων προσβασιμότητας, ενώ κατέθεσε τις αρχικές του προτάσεις που ρυθμίζουν πολλά θέματα και ευελπιστεί πως θα οδηγήσουν σε μια φιλική προς όλους πόλη, με ομοιόμορφη αισθητική. 

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της ΟΕΒΕΣΝΑ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων. Η ΟΕΒΕΣΝΑ από την πλευρά της τόνισε την σημασία της εστίασης και της εύρυθμης λειτουργίας της, ως μια από τις βασικές δομές του τουρισμού, ενώ ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη διερεύνησης των ιδιαίτερων αναγκών και ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής για την εκπόνηση μιας πλήρους, ορθής, αποτελεσματικής και καλαίσθητης για την πόλη κανονιστική.  

Αποφασίστηκε η συνέχιση της διαβούλευσης για το θέμα με συμμετοχή και άλλων αρμόδιων φορέων, όπου απαιτείται, πέραν των συμμετεχόντων στην πρώτη συνάντηση- συζήτηση της Παρασκευής 9-12-22.  

 Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του

Δ.Σ ΣΚΕΑΝΑΟ Πρόεδρος   

Αναστάσιος Γιατράς

Ο Γεν. Γραμματέας 

 Παναγιώτης Ματθαιόπουλος 

                        {ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ}

 VISIT US

Αράτου 21, Πλατεία Όλγας, 4ος όροφος, Τ.Κ. 26221, Πάτρα

 CALL US

2614.00.83.53

 MAIL US

info@skeana.gr

FOLLOW US

   

Login / Sitemap

Copyright © 2016 - 2024 Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας - ΣΚΕΑΝΑ