Loading...
 Start Page

       

«W-eat»:Η Παραϊόνια ένα γαστρονομικό πρότυπο
Κλίκ για μεγέθυνση
Κοινωνοί της προσπάθειας διαμόρφωσης ενός ευέλικτου και εξαγώγιμου γαστρονομικού χάρτη που θα εμπεριέχει ένα αναγνωρίσιμο στίγμα από τη γαστρονομία και τις γεύσεις της Παραϊόνιας Ελλάδας έγιναν χθες τα μέλη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε για γραφεία της στην Πάτρα.
Πρόκειται για τη νέα κλαδική έκθεση εστίασης, αναψυχής και τουρισμού «W-eat 2019», μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) η οποία αποτελεί την μετεξέλιξη της επιτυχημένης ετήσιας έκθεσης «Westia», αναβαθμισμένη σε επίπεδο και χαρακτήρα υψηλής τοπικής γαστρονομίας!
Ο Π. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ
Για μια προσπάθεια σύζευξης των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, σε επίπεδο Αχαΐας, με επιχειρήσεις απ όλες τις Παραϊόνιες περιοχές που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο του Δυτικού Αξονα της χώρας έκανε λόγο, εισαγωγικά στην παρουσίαση της «W-eat 2019», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της Διαχειριστικής Πλάτων Μαρλαφέκας.
O Κ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε και στις προοπτικές που υπάρχουν, μέσα από τους διακρατικούς διαδρόμους που έχει ήδη ανοίξει το πρόγραμμα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας Interreg και μια μητροπολιτική γαστρονομική έκθεση, για συνεργασία με τους Ιταλούς πάνω σε ένα κοινό πλάνο προσέλκυσης ενδιαφέροντος στον γαστρονομικό τουρισμό και κοινές δράσεις για την ανάπτυξη της εστίασης.
Ο Δ. ΚΟΥΤΡΑΣ
Την παρουσίαση των σχεδίων του ΣΚΕΑΝΑ και των προοπτικών της «W-eat» έκανε ο διευθυντής της έκθεσης Δημήτρης Κούτρας.
Ο κ. Κούτρας αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που βρίσκεται πίσω από την νέα προσπάθεια, να παραχθεί και να αποτυπωθεί ένα γαστρονομικό πρότυπο που να καλύπτει την Παραϊόνια Ελλάδα, ώστε να καταστεί ένα ισχυρό και εξαγώγιμο τουριστικό προϊόν σε μια αναπτυσσόμενη διεθνή αγορά γαστρονομικού τουρισμού.
Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κατανομή των κλινών απαιτεί μια ειδική προσέγγιση όσον αφορά τις διατροφικές προτάσεις σε κάθε περιοχή, σήμερα οι νέες υποδομές και δίκτυα, σε συνδυασμό με ένα νέο διαμοιρασμό στις κλίνες στο Δυτικό Αξονα (π.χ. μέσω του AIRBNB), ευνοούν τις επαγγελματικές συμπράξεις που μπορεί να έχουν διπλό όφελος, και για τον τουρισμό αλλά και βέβαια την εστίαση, προσφέροντας χειροπιαστό θετικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία.
Σύμφωνα με τον κ. Κούτρα, πάνω από 120 εκθέτες συμπράττουν με τους επαγγελματίες της εστίασης προκειμένου να παραχθούν συγκεκριμένες προτάσεις και γαστρονομικά happenings, με 10 συνταγές και 3 βραδιές Παραϊόνιας Γαστρονομίας.
«Ο γαστρονομικός τουρισμός έχει αποδείξει ότι μπορεί να μας ανταμείψει» κατέληξε, απευθυνόμενος προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων ο κ. Κούτρας, μιλώντας για μια προσπάθεια που έχουν ήδη αγκαλιάσει πολλοί φορείς, η Αυτοδιοίκηση και βέβαια το Επιμελητήριο Αχαΐας, σε μια αναγνώριση της σημασίας που έχει η ανάπτυξη του κλάδου εστίασης για την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

πηγή pelop.gr

 VISIT US

Αράτου 21, Πλατεία Όλγας, 4ος όροφος, Τ.Κ. 26221, Πάτρα

 CALL US

2614.00.83.53

 MAIL US

info@skeana.gr

FOLLOW US

   

Login / Sitemap

© Copyright 2016 - 2024 Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας - ΣΚΕΑΝΑ