Loading...
 Start Page

       

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ - ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ 18-3 για όλη την μέρα
Κλίκ για μεγέθυνση

Τα τελευταία 9 χρόνια της κρίσης όλη η ελληνική οικονομία καταβαραθρώθηκε. Η εστίαση ,σαν αναπόσπαστο κομμάτι της, δέχθηκε πολλά πλήγματα με αποτέλεσμα κάποιοι συμπολίτες μας προερχόμενοι από άλλα επαγγέλματα που είδαν τις δουλειές τους να χάνονται, προσχώρησαν στον κλάδο. Έτσι δημιουργήθηκε ακραίος ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα, με υπερπληθώρα προσφοράς και ραγδαία μειούμενη ζήτηση των υπηρεσιών μας.


Όλοι μαζί τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα.


Τα περισσότερα καταστήματα είναι χρεωμένα, διότι η όποια αύξηση και να έγινε στα αγαθά ή τους φόρους, τις υπηρεσίες, και τις εισφορές δεν μετακυλήθηκε στους τιμοκαταλόγους, αφ’ ενός λόγω ανταγωνισμού, αφ’ ετέρου λόγω της δυσχερούς οικονομικής θέσης των συμπολιτών μας.


Τα κέρδη της εστίασης άγγιζαν το 14% όταν το Φ.Π.Α ήταν 8%. Άρα άμα τη αφίξει του το 24% οδήγησε αμέσως σε αρνητική κερδοφορία -2%, που σημαίνει χρεοκοπία, αφού μαθηματικά πλέον, λειτουργούμε με ζημία.


Κληθήκαμε να πληρώσουμε την οικονομική καταστροφή της χώρας. 


Είμαστε αυτοαπασχολούμενοι και δουλεύουμε 15 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να δώσουμε δουλειά σε χιλιάδες εργαζομένους ανά την χώρα, διαφορετικά η ανεργία θα είχε χτυπήσει κόκκινο. 


Μαζί με τα συνεμπλεκόμενα επαγγέλματα πλέον η εστίαση απασχολεί το 30% του εργατικού δυναμικού της χώρας μας και είναι υπεύθυνη για το 30% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτό «το ευχαριστώ» από την Πολιτεία δεν μας αξίζει.


Δεν αντέχουμε να δίνουμε δουλειά σε τόσο κόσμο και να έχουμε μη μισθολογικό κόστος, το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις 75% τις αργίες και τα ΣΚ, καθώς και τα νυχτερινά μετά τις 22:00, να αγγίζει το 47%.


Θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να αμείβονται καλά γιατί είναι η ψυχή, τα χέρια, το χαμόγελο και η ζωή στα μαγαζιά μας αλλά δεν μπορούμε πλέον «να πληρώσουμε την νύφη» εμείς, επειδή «κάποιοι» χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία. 


Υπάρχει μελέτη της ΓΣΕΒΕΕ η οποία αναφέρει πως για κάθε 1.000€ τζίρου μίας επιχείρησης εστίασης και αναψυχής, με τις υποχρεώσεις που το κράτος μας καλεί να πληρώσουμε, αυτή πρέπει να συμπληρώνει 200 ευρώ από άλλα κεφάλαια, προκειμένου να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. 


Μας ζητούν να γίνουμε κλέφτες για να επιβιώσουμε.


Ζούμε, σε ένα περιβάλλον αυστηρών ελέγχων και μηδενικής ανοχής, δεδομένου του ότι πχ. αν δεν προλάβουμε να χτυπήσουμε μια πορτοκαλάδα στην ταμειακή ή αν κάποιος εργαζόμενος δεν έχει δηλωθεί μισή ή μία ώρα μετά ή πριν την βάρδια του, οι ποινές που επιβάλλονται είναι οι πιο αυστηρές.


Ο κλάδος σαφώς και ζητάει ελέγχους, οι οποίοι αποτελούν βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία τους κράτους και την τήρηση των νόμων, αλλά και για την προστασία των συναδέλφων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Σας γνωστοποιούμε ότι εστίαση και η αναψυχή βαρύνονται με 25 σημεία ελέγχου αλλά και 40 οικονομικές υποχρεώσεις τον μήνα. 


Είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην ανομία, την ακραία παραβατικότητα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όμως το νερό έφτασε πλέον πάνω από την μύτη, η εστίαση ασφυκτιά..


Ήρθε η ώρα λοιπόν!


ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ (είναι το σλόγκαν)


Τα αιτήματα μας είναι 
1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α. και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα η μη καταβολή του.
2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους 
3. Μείωση στις υπερβολικές χρεώσεις στα τιμολόγια του νερού
4. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων 

Μια σειρά άλλων αιτημάτων θα κατατεθούν στην συνάντηση με τους βουλευτές του νομού Αχαΐας. 


Η εστίαση τα αντιμετώπισε όλα αυτά, τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να αντιδράσει. 


Όλοι οι κλάδοι, φοιτητές, αγρότες, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, ταξιτζήδες, φροντιστήρια κ.α. διαμαρτυρήθηκαν, διεκδίκησαν και κάτι κέρδισαν.


Εμείς..; Τίποτα..


Η εικόνα που βλέπουν οι συμπολίτες μας και η Πολιτεία είναι αυτή της ευμάρειας ».
Σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.


Υπάρχει όμως..


Αποφασίσαμε να κλείσουμε, για να αναδείξουμε τα προβλήματα, να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε!


Βοηθήστε μας να είμαστε υγιείς οικονομικά για να μπορέσει να έχει καλύτερη λειτουργία όλος ο οικονομικός κύκλος.


ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ 18-3 για όλη την μέρα. 


Την επόμενη Πέμπτη, 14/3/2019 και ώρα 17:00-19:00, στην αίθουσα της ΟΕΒΕΣΝΑ, Αράτου 21, στον 1ο όροφο, θα προσκληθούν όλοι οι συνάδελφοι και οι βουλευτές του νομού ούτως ώστε να κατατεθεί ενώπιον τους το πρόβλημα και να εξασφαλίσουμε εγγυήσεις για την επίλυσή του. 


Για πρώτη φορά ο κλάδος συζητά, συνεννοείται και κατανοεί την ανάγκη διεκδικήσεων ακόμα και με κινηματικού χαρακτήρα δράσεις. 


Σε καμία περίπτωση όμως δεν σκοπεύει να θίξει και να αποκλείσει κοινωνικές δραστηριότητες, με αποκλεισμούς υπηρεσιών , δρόμων κτλ. 


Ζητάμε επίσης, την στήριξη και την συμμετοχή όλων των συναφών επαγγελμάτων (π.χ. φούρνοι, αλυσίδες καφέ κτλ) στην δράση μας, διότι το κακό παραμονεύει και στην δική τους πόρτα . 


Είμαστε στην ίδια μοίρα.


Προς τους λίγους συναδέλφους που προβληματίζονται.

1. Αν δεν κλείσουν δεν θα έχουν «φωνή» πλέον.

2. Δεν θα χαθούν οι πελάτες τους για μια ημέρα.

3. Αν δεν κλείσουν για μία ημέρα θα κλείσουν για πάντα.

4. Έχουμε μεγάλη φωνή σαν εστίαση.. Έφτασε η ώρα!

5. Και το τελευταίο ευρώ για όλους μας είναι «οξυγόνο», το ξέρουμε και το σεβόμαστε. Θα κερδίσουμε όμως «αύριο».

6. Είστε αρκετοί που πιστεύετε ότι θα επωφεληθείτε από το κλείσιμο των υπολοίπων, αλλά με μερικά ευρώ παραπάνω δεν θα κερδίσετε τίποτα, απλά θα χάσετε τις εντυπώσεις και την εκτίμηση τω υπολοίπων συναδέλφων .

7. Υπάρχουν λίγοι από εσάς που δεν θέλουν κλείσουν, που πραγματικά δεν τους αγγίζουν τα προβλήματα του κλάδου καθώς με διάφορα τεχνάσματα, γνωστά πλέον, δεν αποδίδετε τίποτα στο κράτος. Εσείς, λοιπόν, που δουλεύετε και ζείτε σε βάρος μας, θα μας βρείτε απέναντι σας. Αντίθετα όσοι κλείσουν θα έχουν συνταχθεί με την επιθυμία των πολλών (αρχή της δημοκρατίας) και θα έχουν το ηθικό πλεονέκτημα στην κοινωνία, αλλά πάνω από όλα την συνείδηση τους καθαρή.

8. Σταματήστε να ζείτε μέσα στην ανασφάλεια, την απομόνωση και τους αφορισμούς και συνταχθείτε με τους πολλούς.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ -ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-3-2019


Σας ευχαριστούμε πολύ όλους
εκ μέρους του Δ.Σ. και της ομάδας δράσης

 

 VISIT US

Αράτου 21, Πλατεία Όλγας, 4ος όροφος, Τ.Κ. 26221, Πάτρα

 CALL US

2614.00.83.53

 MAIL US

info@skeana.gr

FOLLOW US

   

Login / Sitemap

Copyright © 2016 - 2024 Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας - ΣΚΕΑΝΑ