Loading...
 Start Page

       

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023 ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΠΑΦΩΝ ΣΚΕΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΔΕ

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά ενόψει της Καρναβαλικής περιόδου, με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και αρμοδίου για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου.

Στόχος των ελέγχων είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εμπεδώνοντας πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες.

Οι  έλεγχοι γίνονται με βάση την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις, με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου και των αντικοινωνικών φαινομένων.

Ο κ. Μπονάνος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το Καρναβάλι της Πάτρας, αποτελεί γιορτή για την Πάτρα και αυτό θέλουμε και επιδιώκουμε. Μία γιορτή όμως, χωρίς φαινόμενα αντικοινωνικότητας, παραεμπορίου, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Μια γιορτή με ασφάλεια για τους χιλιάδες επισκέπτες που θα κατακλύσουν την πόλη. Ειδικά, φέτος, που επιστρέφουμε στη διασκέδαση και στις εκδηλώσεις, τρία χρόνια μετά την πανδημία, αποφασίσαμε από κοινού ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να μην εμφανιστούν φαινόμενα που θα χαλάσουν το πρόσωπο της αγοράς και θα πλήξουν τους πολίτες, ντόπιους και επισκέπτες. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση φαινόμενα υπαίθριας εμπορίας ειδών και ιδιαίτερα ειδών εστίασης και αλκοόλ δίχως νόμιμη άδεια».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος Θεόδωρος Τσάτσαρης , ο Προϊστάμενος ΕΦΕΤ Δυτικής Ελλάδας Νικόλαος Νιφόρας, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής υπηρεσίας Πάτρας Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Βασίλειος Ηλιόπουλος, η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας και Υγείας-Εργασίας Επιθεώρησης Εργασίας Βασιλική Σεϊντή, η Διευθύντρια ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Σοφία Χρυσοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Αναστάσιος Γιατράς και ο γ.γ.  Παναγιώτης Μαθιόπουλος , ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης ΠΔΕ Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Αχαΐας Αναστάσιος Αλεξόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ Χρήστος Παπασημακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας Αργύριος Αγγελόπουλος, και η αν. Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου ΠΕ Αχαΐας, Μαριάνθη Πλαλή.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΑΝΑ

Ο ΣΚΕΑΝΑ ολοκλήρωσε τις επαφές του θεσμικά με όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με την προστασία της οργανωμένης εστίασης κατά την διάρκεια της κορύφωσης των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σε όλες τις συναντήσεις καθώς και στις ευρείες συσκέψεις υπήρξε ταύτιση των θέσεων του ΣΚΕΑΝΑ.

Διευκρινίζουμε ακόμα μια φορά πως :

Οι υπαίθριες ψησταριές απαγορευονται για ΟΛΟΥΣ. Ψητοπωλεία ,εστιατόρια ,μαγειρεία ,fast food και φυσικά καφετέριες, bar, restaurant -bar, bistro. Αυτονόητα για όλες τις άλλες επιχειρήσεις μίνι μάρκετ , εμπορικά κ.α που γίνονται ψητοπωλεία ημέρας .

Ειδικά για τα ΚΥΕ η παράβαση αφορά τροποποίηση  της άδειας λειτουργίας και μπορεί να επιβληθεί μέχρι και η αφαίρεση αυτής .

Είναι βέβαιο πως θα γίνει τεράστια προσπάθεια ελέγχου των πλανόδιων πωλητών ειδών εστίασης ,ώστε να προστατευθεί πρωτίστως η δημόσια υγεία από ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά καθώς και η δουλειά όλων μας.

Είναι μια προσπάθεια που χρειάζεται την βοήθεια του καθενός μας.

Η υπαίθρια εστίαση μας απειλεί όλους.

Έχουμε την ευκαιρία και την ευθύνη που μας αναλογεί, να αλλάξουμε μια εικόνα που προσβάλει την εστίαση, τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού και την πόλη μας. Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του

Δ.Σ ΣΚΕΑΝΑΟ Πρόεδρος   

Αναστάσιος Γιατράς

Ο Γεν. Γραμματέας 

 Παναγιώτης Ματθαιόπουλος 

                            {ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ}

 VISIT US

Αράτου 21, Πλατεία Όλγας, 4ος όροφος, Τ.Κ. 26221, Πάτρα

 CALL US

2614.00.83.53

 MAIL US

info@skeana.gr

FOLLOW US

   

Login / Sitemap

Copyright © 2016 - 2024 Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας - ΣΚΕΑΝΑ